PIJNBEHANDELING

Pijnbehandeling/tafelspecialisatie:

Tafelspecialisatie is een massage die gericht wordt toegepast op bovenrug, nek- en schoudergordel en onderrug. De gespecialiseerde technieken zijn kort en intensief om in een korte tijd het lichaam te ontdoen van vastzittende en pijnlijke spieren.

Spieren bewegen (contraheren) en kunnen door stress, werkdruk, oververmoeidheid enz. gaan vastzitten zodat er pijnlijke en stijve spieren ontstaan.

Deze massage is zeer effectief voor (chronische) pijnklachten  zoals: o.a. hoofdpijn, schouder- en nek pijn, verkrampte en pijnlijke spieren, RSI, fybromialgie en herstel van whiplash.

De massage bevordert de doorbloeding van de spieren waardoor de gezonde toevoer van voedingsstoffen en zuurstof weer een doorgang kunnen vinden.  De aanwezige afvalstoffen kunnen op deze wijze worden afgevoerd en u gaat soepeler en ontspannen in uw vel zitten.

Trivalent beheerst die unieke massage technieken om deze klachten te verhelpen.

Eerst wordt een medische anamnese afgenomen. Daarna zal in overleg met de cliënt het behandelplan worden doorgesproken en gestart. Er wordt gemasseerd met warme Arnica olie.

Voetreflex zone therapie
Bij Voetreflexzonetherapie kan de massage  therapeutisch en ook als ontspannend worden ervaren.

Op de voeten corresponderen punten met de organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Deze punten worden reflexzones genoemd. Door massage en druk uit te oefenen op deze reflexzone’s wordt een reactie bewerkstelligd in dat deel van het lichaam dat in verbinding staat met die organen. Het zelfgenezingsproces in het lichaam wordt door deze massage techniek gestimuleerd.

Deze techniek  is gebaseerd op de theorie dat de voet een afspiegeling is van ons gehele lichaam. Door de reflexzones op de voeten te masseren kunnen de blokkades in het lichaam worden opgeheven, terwijl dit ook een diepgaande invloed kan hebben op lichaam en geest.